Andas, för sjutton!

17.09.2015 kl. 23:21

 

Ja ja, jag vet att jag andas fel. Ytligt, snabbt och fladdrigt. Men vem bryr sig? Så länge jag får tillräckligt med syre för att överleva så är väl allting bra?

Efter den här dagen bryr jag mig!

I morse vaknade jag med en molande huvudvärk som strålade ända ner till nacken. Åkte ut till Solvalla, släpade mig in i klassrummet och slog mig ner. Lutade huvudet i händerna och roade mig med att tippa vilken tid jag skulle bli tvungen att ta värkmedicin.

Stillasittande i ett syrefattigt klassrum spänt koncentrerad för att försöka ta in allt nytt – min erfarenhet sade mig att värkmedicinen sannolikt skulle åka fram ur handväskan sisådär vid lunchtid.

Så fel jag hade!

Vid lunchtid hade huvudvärken och nackspänningarna börjat lätta. Fyratiden på eftermiddagen var de helt borta. Och inte nog med det, jag kände jag mig piggare än på länge! Hur i helskotta gick det här till?

Vi höll på och andades hela dagen, andades rätt alltså. Genom olika övningar försökte vi hitta rätt andningsteknik, typ: “ta ett djupt andetag genom näsan – andas in ända ner till magen – håll andan och räkna långsamt till 5 – andas ut”.

I takt med att jag andades allt djupare märkte jag hur någonting hände med min kropp.

Jag kände hur varenda cell i hela mig blev fantastiskt tacksam för att få  ordentligt med syre för första gången på evigheter. Ett märkligt tillstånd infann sig; kroppen började slappna av samtidigt som cellerna började spritta runt i schottistakt.

Med förvåningens finger i häpnadens mun skuttade jag in i bilen och styrde hemåt efter avslutad kursdag. Avslappnad, avstressad, återhämtad och energifylld. Och utan huvudvärk.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 10 med bokstäver:

Drömmer du också om framgång, ökad livskvalitet, mer energi och glädje?
Men hur gör man?
Här på bloggen får du tips på hur du kan bli din egen lyckas smed och mentalt starkare.

Jag är utbildad mental tränare med stort intresse för knoppens och kroppens välbefinnande. Mitt fokus är inom motivation och stresshantering. Jag har även många års erfarenhet av mental träning för idrottare. 

Amy Skogberg
 
Jag erbjuder inspirerande föreläsningar
Populära teman är laganda, hur man blir en vinnarskalle,
motivation av team-medlemmar och stresshantering.
Kontakta mig för mer information per epost

Senaste kommentarer